Wednesday 21 November 2012

Teisinės paslaugos


Teisinės paslaugos paprastai ir suprantamai?

Teisinės paslaugos
Teisinės paslaugos
Šiomis dienomis žodis teisingas įgyja visai kitą prasmę ir kelia daug abejonių. Būti teisingu tampa ne įprasta gyvenimo diktuojama norma, o vertybe, kuria gali pasigirti vis mažiau žmonių. Tokia situacija verčia susimąstyti, ar dar egzistuoja teisingumas? Šioje sunkioje teisybės ir melo kovoje svarbu nelikti vienam prieš visus. Kiekvieną problemą galima išspręsti, tačiau susiduriame su kompentencijos ar žinių trūkumu, o pati teisė dažnai atrodo sunkiai protu suvokiamas dalykas. Kaip susigaudyti teisiniuose labirintuose ir rasti tinkamiausią problemos sprendimo būdą?

Ką daryti, jei neišmanai teisinių niuansų?

Kas atsitiktų, jeigu mechanikas imtų tapyti paveikslus, o meninikas – remontuoti automobilius? Galbūt ir nieko, tačiau menininko paveiksle tikrai bus galima ižvelgti meną, o mechaniko suremontuotas automobilis tarnaus ilgą laiką. Bet vargu, ar atvirkštinis darbų pasiskirstymas duotų tokių rezultatų, kokių tikėsis automobilio savininkas bei meno mylėtojas. Šis palyginimas tinka ir ten, kur svarbios teisinės paslaugos. Teisėje susiduriama su daugybe problemų ir jų sprendimo ar išaiškinimo būdų. Žmogus, kuris neturi tam tikro išsilavinimo, nors ir bus teisingas, tačiau tam tikros jo žinių spragos gali neigiamai atsiliepti paslaugos kokybei. Ta kokybė netenkins užsakovo ir galiausiai visi liks nepatenkinti. Sprendimas – rasti teisinius aktus ir procesus išmanantį specialistą, o dar geriau – įmonę, kurios paslaugos būtų profesionalios ir saugios.

Kaip rasti tinkamą įmonę?

Visų pirma, bet kokia teisinė paslauga, kurią suteikia profesionalai, turi vadovautis teisingumo principais. Liaudies patarlė teigia: „būk neturtingas, bet teisingas“.  Teisinės paslaugos teikėjas turi sąžiningai atlikti savo darbą ir pabandyti surasti ne tik klientą patenkinantį, bet ir sąžiningą problemos sprendimo būdą.

Antra, jeigu įmonė teikia kvalifikuotas bei viešas konsultacijas bendrais klausimais, tai galima iš karto susidaryti tam tikrą jos teisnių paslaugų kokybės atvaizdą. Paslauga, kurią galima išbandyti nemokamai, greitai bei efektyviai – visada mielesnė bei suteikia pasitikėjimo. Jeigu jūsų bandomojo važiavimo metu tam tikras automobilis nenuvylė, o priešingai – viršijo jūsų lūkesčius, tai tokia transporto priemonė bus artimesnė ir patrauklesnė.

Taip pat svarbus akcentas, nusakantis teisines paslaugas teikiančios įmonės sąžiningumą ne tik būsimų klientų, bet ir visuomenės atžvilgiu, yra tam tikrų duomenų bazių paviešinimas. Tai ypač aktualu skolų išieškojimo paslaugų ieškantiems žmonėms, kurie ne tik patys mato, kokie asmenys gali tapti potencialiais skolininkais, bet ir papildo šį sąrašą.

Ir galiausiai, teisė yra ypatingai kebli sritis su ja niekada nesusidūrusiems, todėl svarbu, kad įmonė, kuri teiks pagalbą, siūlytų kuo platesnį paslaugų spektrą.

Kokių teisinių paslaugų gali prireikti?
Teisinės paslaugos dažnai būna reikalingos ne tik kilusiems nesutarimams spręsti, bet ir gyvenimiškose situacijose, tvarkant skubius asmeninius reikalus.

Jeigu planuojate paskolinti pinigų kaimynui arba pažįstamui, rekomenduojama pasirašyti skolos užtikrinimą grindžiantį dokumentą, kad, kilus ginčui, skolintojas visada būtų teisus.

Norite nusipirkti ar parduoti nekilnojamą turtą? Ketinate įsteigti arba restruktūrizuoti savo įmonę? Kaltinate savo draugą nusikaltimu? Nepasitikite darbdaviu ir norite išsiaiškinti, ar jo parengta sutartis nepakenks asmeninei gerovei? Ne tik išvardintos, bet ir kitos bėdos gali užklupti tada, kai mažiausiai tikimės, todėl kvalifikuotos teisinės paslaugos gražins tikėjimą ir teisingumą.